SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Svenska Klarna, som utvecklar innovativa betalningssystem för e-handeln
December 27th, 2013

Svenska Klarna, som utvecklar innovativa betalningssystem för e-handeln, har på kort tid etablerat sig som en ledande aktör på den europeiska marknaden. Under 2012 års GP Bullward Awards, som uppmärksammar unga techföretag, kammade Klarna hem priser i kategorierna ledarskap, största globala potential, innovation och juryns stora pris. Och planer finns redan för ytterligare utlandsetableringar. Ambitionen är klart uttalad: Klarna siktar på att bli en globalt ledande leverantör av e-handelssystem. Vad förklarar då Klarnas stora framgångar?  Idag är företaget marknadsledande inom faktura- och finansieringslösningar. ”Det handlar framför allt om utförande”, sade Niklas Adalberth efter utdelningsceremonin. ”Siffrorna talar sitt tydliga språk. Vi tillhandahåller en produkt som både kunder och e-butiker uppskattar”.

Niklas Adalberth är en av Klarnas grundare. Idag är han verksam som vice koncernchef och styrelseledamot. Niklas kommer ursprungligen från Uppsala och visade redan i ungdomsåren prov på den företagsamhet som bidragit till att göra Klarna så framgångsrikt. Han var en av drivkrafterna bakom Radio Excellence och under gymnasieåren på Lundellska skolan hade han ett eget företag, AdalIT, som erbjöd konsulttjänster inom webbproduktion och grafisk design.

Efter gymnasiet, som även inbegrep ett år som utbytesstudent vid en high school i Connecticut, USA, gjorde Niklas lumpen vid F16 i Uppsala. Sedan åkte han till den populära skidorten St. Moritz i Schweiz, där han och barndomsvännen Sebastian Siemiatkowski arbetade som bartenders för att tjäna ihop till en jorden runt resa. I april, 2003, bar det av och under följande 143 dagarna besökte Niklas och Sebastian inte mindre än 25 länder på fyra kontinenter. Och de gjorde det utan att en enda gång flyga. Innan de åkte hade de nämligen lovat varandra att undvika flyget för att få möjlighet att se och uppleva så mycket som möjligt.

När Niklas Adalberth återvände till Sverige väntade universitetsstudier. Första anhalten var Lund och civilekonomprogrammet. Efter endast en termin beslöt sig dock Niklas Adalberth för att byta miljö. Flytten gick till Stockholm och Handelshögskolan, där han tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson snart började ta fram affärskonceptet för vad som skulle komma att bli Klarna. Företaget började sin verksamhet i en liten källarlokal i Stockholm, men växte snabbt. Idag har Klarna omkring 800 medarbetare i sju länder. läs mer om Niklas Adalberth på http://www.niklasadalberth.com/


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa